Foto: Donna Lewis
Ek is baie anti-kossnobs en mense wat dink sekere dinge is te kommin vir hulle tafel. Laat ek dit nou maar ruiterlik erken: Ek hou van Cremoratert. Noem my maar wat jy wil, kommin, eenvoudig of platvloers, ek gee nie regtig om nie. Ek "dress" haar graag met sjokolade, karamel of gekapte neute op. Gee jou verbeelding vrye teuels en sit haar met baie styl voor.
1 x 10 g-sakkie gelatien
30 ml water
1 x 200 g-pakkie sjokolade-klapperkoekies
100 g (110 ml) botter, gesmelt
1 x 500 g-sakkie Cremora
250 ml yskaswater
2 x 385 g-blikke kondensmelk
250 ml suurlemoensap
5 ml vanieljegeursel
60 ml baie donker kakaopoeier
200 g frambose
100 g sjokolade-hawermoutbolletjies
Sprinkel die gelatien oor die water en laat staan tot sponsagtig. Plaas die koekies in ’n voedselverwerker en verwerk tot fyn. Voeg die botter by en meng tot ’n klam meng- sel. Spuit ’n 30 x 20 cm reghoekige losboompan goed met kleefwerende kossproei. Voer die pan met die koekiemengsel uit. Maak die Cremora met die yskaswater aan en plaas dit in die bak van ’n elektriese menger. Voeg die kon- densmelk by en klits dit teen ’n hoë spoed tot dik en romerig, sowat 5–8 minute. Voeg die suurlemoensap geleidelik by terwyl die menger loop en hou aan klits tot dik en romerig. Voeg die geursel en kakao by. Smelt die geweekte gelatien in jou mikrogolf en meng dit goed by. Skep die vulsel in die kors en laat sowat 2–3 uur in die yskas staan om te stol. Ontvorm die tert op ’n opdien- bord. Pak die frambose en sjokolade-hawermoutbollet- jies bo-op. Sit met sjokoladesous voor (sien hieronder).
Maak lekker sjokoladesous só: Bring 250 ml room in ’n middelslagpot tot kookpunt. Gooi dit oor 200 g fyngekapte donkersjokolade en roer tot glad. As die sjokolade nie heeltemal wil smelt nie, roer die mengsel vinnig oor lae hitte – wees net versigtig dat dit nie skif nie.